Sabina Diacenco - Fundatia pentru Evaluarea Competentelor in Educatie (FECED)

Pune prima cărămidă la construcția Centrului de Zi Leul Albastru!

32 RON Donatii stranse
0.32% Complete
10,000 RON Target
1 Donatii
Vreau sa fac o donatie!

 

Ionuț este un băiat de 8 ani care nu are viața unui copil de vârsta lui. Face curat prin curte, adună lemnele care trebuie băgate în sobă, încălzește mâncare pentru el și bunica lui. Trăiesc amândoi parcă abandonați de lume într-o casă bătrânească din comuna Bradu, județul Argeș. Bunica are o pensie foarte mică și are grave probleme de sănătate. Copilul de doar 8 ani este cel care are grijă de bunica sa, stă tot timpul lângă ea, deși uneori i se face tare dor de mama sa, care lucrează în străinătate. Se văd doar de câteva ori pe an, de sărbători și în vacanța de vară. Își dorește nespus de mult ca ea să se revină acasă, pentru a avea grijă de el. Ionuț își face singur temele, însă de cele mai multe ori are nevoie de ajutor. Mai ales atunci când are de învățat o poezie pentru serbare. De cele mai multe ori se bâlbâie, i se face rușine și zice totul în grabă. Ar fi vrut să fie îndrumat de mama, astfel încât să depășească anumite obstacole, cum ar fi acesta.

Lui Ionuț îi place foarte mult la școală, în afara momentelor în care ceilalți copii râd de el. Suferă mult și încearcă să se atașeze de cineva în care să aibă încredere. Ionuț și bunica lui au nevoie de un loc unde să se simtă mai bine, mai bine decât acasă. Un loc cu ferestre luminoase, care să țină departe de ei umbrele trecutului și tristele amintiri. Acest loc este Centrul de Zi „Leul Albastru”, în care Ionuț își poate recăpăta copilăria, iar bunica sa, sensul și valoarea bătrâneții. Împreună cu personalul specializat din cadrul Centrului și al voluntarilor fundației noastre, ne vom strădui din răsputeri să-i înțelegem pe cei ca Ionuț și bunica lui, să-i ajutăm să vadă din nou licărirea unei speranțe și să descopere frumusețea vieții. Singurătatea, lipsurile și suferința vor lua o pauză atunci când Centrul de Zi „Leul Albastru” va fi deschis. Însă pentru asta, avem nevoie de ajutorul vostru pentru a putea pune prima cărămidă la temelia Centrului de Zi „Leul Albastru”. Doar împreună putem construi un minunat centru pentru comunitate, pentru ca niciun copil și niciun bătrân să nu mai trăiască cu teama că sunt singuri pe lume!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

in beneficiul

Fundatia pentru Evaluarea Competentelor in Educatie (FECED)

Misiunea FECED este optimizarea, promovarea și stimularea învățării pe tot parcursul vieții, acordarea de asistență și recuperare, de suport în vederea socializării și petrecerii timpului liber, copiilor, adulților și persoanelor vârstnice.

Impreună construim Centrul de zi Leul Albastru!

Pe acest teren va fi construit Centrul de Zi „Leul Albastru”, la care visăm cu ochii deschiși deocamdată!

Mos Craciun Galantom ~ 2020

2020 a fost un an plin de provocări pentru toată lumea. Anul acesta, am realizat că ce contează cu adevărat de sărbători nu este neapărat ce avem sub brad, ci ce avem în inimă. Așa că te i

1 Donatii

Dan

32 RON
Spor la treaba!
12 Nov 2020